Minusta

Moikka! Olen Minna Valkeapää, 38-vuotias kätilö ja erityisasiantuntijatason imetysohjaaja (IBCLC, International Board Certified Lactation Consultant), kahden alle kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjä. Asun perheeni kanssa Helsingissä, mutta juureni ovat iloisessa Etelä-Karjalassa, Parikkalassa.

Valmistuin kätilöksi keväällä 2018. Heti valmistuttuani pääsin työskentelemään vastasyntyneiden ja heidän tuoreiden vanhempiensa pariin Helsingin Naistenklinikalle synnyttäneiden osastoille sekä Perhepesähotelliin, jossa työskentelin siihen saakka, kunnes jäin kuopukseni syntymän myötä kotiin loppuvuodesta 2020. Vanhempainvapaalla ollessani pitkään mukanani kulkenut haave oman yrityksen perustamisesta alkoi kypsyä mielessäni: työelämään palatessani haluan tarjota perheille parasta mahdollista tukea ja ohjausta, kiireettömästi ja yksilöllisesti jokaisen perheen omista tarpeista ja toiveista käsin. Yrittäjänä tämä on mahdollista, ja niin käynnistin yritystoimintani huhtikuussa 2022.

Minulla on kokemusta lukuisten erilaisten perheiden kanssa työskentelystä, ja tuoreiden vanhempien tukeminen uuden elämänvaiheen alkumetreillä on minulle sydämen asia. Olen saanut työssäni nähdä yhä uudestaan ja uudestaan, kuinka suuri merkitys laadukkaalla imetysohjauksella ja tuella voi tuoreille vanhemmille olla. Omien imetyskokemusteni ja niihin liittyneiden haasteiden myötä olen saanut kokea tämän myös omakohtaisesti.

Imetys ja kaikki siihen liittyvä on mielestäni valtavan kiinnostavaa, ja tiedonjanoni aiheen tiimoilta on loputon. Viime vuosien aikana olen suorittanut ensin laajan imetyksen asiantuntijuuden opintokokonaisuuden (Certified Breastfeeding Specialist), ja sittemmin kesällä 2023 minusta tuli IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). IBCLC on korkein imetysohjauksen ammattinimike Suomessa ja kansainvälisesti ainoa virallisesti tunnustettu imetyksen erityisasiantuntijatutkinto, ja sen suorittaminen on ollut minulle suuri haave aina kätilöopinnoistani lähtien! IBCLC-sertifikaatti on uusittava aina viiden vuoden välein ja päivitänkin osaamistani jatkuvasti, jotta osaamiseni on ja pysyy ajankohtaisimman tiedon tasalla.

Taustani ennen kätilö- ja imetysohjaajauralle lähtöä on kansainvälisyys- ja monikulttuurisuusasioiden parissa, ja olen aiemmalta koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Olen myös asunut joitakin vuosia ulkomailla, mistä syystä pystyn palvelemaan asiakkaitani myös englannin ja saksan kielellä.

Voit seurata minua myös somessa! Löydät minut Instagramista että Facebookista nimellä Imetysohjaajaminna.

Tutkintoni:

2023 International Board Certified Lactation Consultant, IBCLC, International Board of Lactation Consultant Examiners.

2022 Certified Breastfeeding Specialist, CBS, Lactation Education Resources.

2018 Imetysohjaaja, WHO.

2018 Kätilö, sairaanhoitaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

2012 Master of Arts (Yhteiskuntatieteiden maisteri), International Migration and Intercultural Relations, Universität Osnabrück.

2009 Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiologia Jyväskylän yliopisto.

Täydennyskoulutuksiani:

5/2023 Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan peruskurssi. Kouluttaja Tiina Rytkönen, Elonaskel Oy.

9/2022 Imetyksen syventävä kurssi: Suun alueen kireydet. Kouluttaja Laura Merivirta, Elonaskel Oy.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää minusta tai palveluistani, ota yhteyttä ja kysy pois vaan!