Minusta

Moikka! Olen Minna Valkeapää, 37-vuotias kätilö ja Certified Breastfeeding Specialist -imetyysohjaaja, kahden lapsen (s. 2017 ja 2020) äiti ja yrittäjä. Asun perheeni kanssa Helsingissä, mutta juureni ovat iloisessa Etelä-Karjalassa, Parikkalassa.

Valmistuin kätilöksi keväällä 2018. Aloin heti valmistuttuani työskennellä Helsingin Naistenklinikalla synnyttäneiden osastolla sekä Perhepesähotellissa, kunnes jäin kuopukseni syntymän myötä kotiin loppuvuodesta 2020. Minulla on kokemusta lukuisten erilaisten perheiden kanssa työskentelystä, ja tuoreiden vanhempien tukeminen uuden elämänvaiheen alkumetreillä on minulle sydämen asia.

Synnytyksen jälkeisessä kätilötyössä imetysohjaus on avainasemassa. Olen saanut työssäni nähdä yhä uudestaan ja uudestaan, kuinka suuri merkitys laadukkaalla imetysohjauksella ja tuella voi tuoreille vanhemmille olla. Omien imetyskokemusteni ja niihin liittyneiden haasteiden myötä olen saanut kokea tämän myös omakohtaisesti.

Haave omasta yrityksestä on kulkenut mukanani aina. Vanhempainvapaalla ollessani aika oli lopulta kypsä, ja tein päätöksen oman imetysohjausyrityksen perustamisesta. Haluan tarjota perheille parasta mahdollista tukea ja ohjausta, kiireettömästi ja yksilöllisesti jokaisen perheen omista tarpeista ja toiveista käsin. Yrittäjänä tämä on mahdollista. Näinpä käynnistin yritystoimintani huhtikuussa 2022.

Imetys ja kaikki siihen liittyvä on mielestäni valtavan kiinnostavaa, ja tiedonjanoni aiheen tiimoilta on suurta. Imetysohjauksen perustutkinnon päälle olen suorittanut laajan imetyksen asiantuntijuuden opintokokonaisuuden, ja tavoitteenani on vielä saavuttaa imetysohjauksen erityisasiantuntijatutkinto, IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). Haluan pysyä kartalla uusista tuulista ja ajankohtaisesta tutkimuksesta myös osallistumalla aina mahdollisuuksien mukaan alan seminaareihin ja luennoille.

Taustani ennen kätilö- ja imetysohjaajauralle lähtöä on kansainvälisyys- ja monikulttuurisuusasioiden parissa, ja olen aiemmalta koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Olen myös asunut joitakin vuosia ulkomailla, mistä syystä pystyn palvelemaan asiakkaitani myös englannin ja saksan kielellä.

Voit seurata minua myös somessa! Löydät minut Instagramista että Facebookista nimellä Imetysohjaajaminna.

Koulutukseni:

2022 Certified Breastfeeding Specialist, Lactation Education Resources.

2018 Imetysohjaaja, WHO.

2018 Kätilö, sairaanhoitaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

2012 Master of Arts (Yhteiskuntatieteiden maisteri), International Migration and Intercultural Relations, Universität Osnabrück.

2009 Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiologia Jyväskylän yliopisto.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää minusta tai palveluistani, ota yhteyttä ja kysy pois vaan!