Imetysvalmennus

Tuen sinua valmistautumisessasi tulevaan imetykseen ja vauva-aikaan. Odotit sitten ensimmäistä lastasi tai olet tulossa vanhemmaksi uudemman kerran, on raskaudenaikaisesta imetysohjaustapaamisesta hyötyä. Tapaamiset ovat mahdollisia niin kotikäynteinä, vastaanotolla kuin etänä videopuhelun välitykselläkin.

Raskaudenaikaisella valmentautumisella on selvä positiivinen vaikutus sekä imetyksen sujumiseen että kokonaiskestoon. Kun vanhemmilla on hallussaan perustiedot imetyksestä, maidonerityksestä ja vastasyntyneen käyttäytymisestä, on heillä vauvan synnyttyä paremmat valmiudet sujuvaan imetyksen alkuun.

Imetyksen lisäksi syntymän jälkeinen aika tuo mukanaan paljon muutakin uutta ja ihmeellistä. Fyysinen toipuminen synnytyksestä, jälkivuoto, synnytyskokemuksen mielessä pyöriminen, mielen herkistyminen ja mahdollinen baby blues sekä uudenlaiseen, vauvan sanelemaan rytmiin totuttelu värittävät lapsivuodeaikaa. Myös tähän kaikkeen on järkevää valmistautua etukäteen.

Raskaudenaikaisella tapaamisella voimme käsitellä esimerkiksi seuraavia teemoja:
  • imetyksen ja maidonerityksen perusperiaatteet
  • vastasyntyneen luontainen käyttäytyminen
  • imetysasennot
  • tyypilliset imetyshaasteet ja niiden ratkaisukeinot
  • imetyksen apuvälineet
  • vastasyntyneen hoito
  • puolison rooli imetyksessä
  • lapsivuodeaika ja synnytyksestä toipuminen
  • huolet ja mahdolliset tiedossasi olevat haasteet imetykseen liittyen
  • synnytykseen valmistautuminen

Räätälöin kiireettömän tapaamisemme toiveiden ja tarpeidesi mukaan, ja tapaaminen onnistuu sekä kotikäyntinä että etänä. Annan imetysvalmennusta myös vastaanotoillani Pikkujätti Itäkeskuksessa ja Kätilökulmassa Töölössä.

Tapaamisemme aikana saatte hyvän tietopohjan imetykseen ja vauva-aikaan liittyen ja vastaan kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiinne. Keskustelun lisäksi tapaaminen voi sisältää esimerkiksi imetysasentojen, käsinlypsyn tai vauvan käsittelyn käytännöllistä harjoittelua mukaan tuomani harjoitusnuken ja -rinnan avulla. Voimme käydä tarkemmin läpi myös terveyshistoriaanne* imetykseen vaikuttavien asioiden osalta ja voin myös tutkia imettävän vanhemman rinnat, mikäli jokin anatominen seikka mietityttää.

* En anna lääkitykseen tai sairaudenhoitoon liittyvää neuvontaa, näissä asioissa pyydän sinua kääntymään lääkärin puoleen.

Tuki uuteen imetykseen valmistautuvalle

Onko aiemman lapsesi imetys ollut haasteellista? Päättyikö imetys aiemmin kuin olisit toivonut tai oletko kokenut imetyspettymyksen? Toivoisitko tulevan vauvasi kanssa erilaista imetyskokemusta?

Raskaudenaikaisesta imetysohjaustapaamisesta voi olla tilanteessasi paljon apua. Käymme yhdessä läpi imetykseen liittyvää terveyshistoriaasi, aiempaa imetyskokemustasi ja siihen liittyneitä haasteita, ja nämä huomioiden autan sinua valmistautumaan uuteen, toiveidesi mukaiseen imetykseen.

Tapaamisen aikana teemme yksilöllisen suunnitelman tulevaa imetystä ja siihen valmistautumista varten.

Ota yhteyttä ja varaa aika raskaudenaikaiselle tapaamiselle!